Klicka på knapparna eller bilderna för mer info.


Nyheter 2018:

Nu har vi firat jul och nyår hemma med släkt och vänner. Det har varit lugnt och skönt och vi tackar för alla julhälsningar vi fått av er alla och ser fram emot nya spännande äventyr 2019.


Jag och Ella har åkt tåg till Märsta. Vi bodde 2 nätter på ett jättemysigt ställe, som vi vill rekomendera, BoKloster VillaHotel. Kärlek uppstod mellan Ella och Xeo, och nu håller vi tummarna för valpar i början av februari. Läs mer här


Gustav och Lycka en härlig sommarkväll.

Hjärtligt Tack till min granne, bästa vän och vapendragare i vått och torrt Agneta Granlund som snart i ett år hjälpt mig att bygga om vår hemsida och försöker lära upp mig.
Jag är så tacksam för all hjälp jag fått av dig, såsom hemsida, logga, häften mm.

Jag har nu uppdaterat med lite bilder både på vårt eget galleri, från valpköparnas under resultat och på tidigare kullar. Har ni våra valpköpare, några bilder ni vill dela med er av så skicka de gärna till mig så att jag kan lägga in dem.

Äntligen har det hänt!
Vi finns nu även på Instagram!
Lapplandiaskennel
Lägger ni ut några bilder så hashtagga oss gärna.


Lycka och Arons valpar har nu flyttat till sina nya hem och vi saknar dem men önskar de Lycka Till i livet och ser fram emot att få bilder och få träffa dem snart igen.

Lapplandia's Lucky Clover, Ulf, med arbetsnamnet Uffe. Hans lyckliga ägare Magnus Carlsson och Jenny Lundberg från Bullmark.

Lapplandia's Lucky Coin, Tova.
Lycklig ägare är Olivia Bergström från Kalix.

Lapplandia's Lucky Paw, Tyra. Lyckliga ägare är Carola Landström med familj från Luleå.


Nu har Vilja  flyttat till sin nya familj Sofia och Fredrik med barn i Hortlax, Piteå. Det blir spännande att följa hennes framfart och de har henne på halvfoder, det betyder att hon kommer att föda en kull hos oss om allt går som planerat om ca 2-3 år. Viljas mamma Eevee har också flyttat hem till sig och vi tackar Östen och Anki att vi fick låna eran glada och fina tjej så nu är det mesta som vanligt hos oss. Vilja har nu en egen sida som ni kan titta in på här

Vilja 8 veckor Foto: Malin Johansson

Lycka och Arons valpar har nu blivit 4 veckor och har börjat upptäcka världen hos oss.
 Mer kort hittar du här på Lucky kullen.

Ulf "Uffe" 4 veckor Foto Malin Johansson
Tyra 4 veckor Foto:Malin Johansson
Tova 4 veckor Foto: Malin Johansson

Tänk vad tur vi har!
Idag kom Trollas matte Malin och hälsade på och hjälpte mig att fota våra valpar! Här är Vilja 
Lapplandia's Sylveon, Alert, Framåt och Busig 6 veckors valp. Gå här till Viljas egen sida


Vi har haft besök av Kim och Tobias från Empericals kennel!
Vi hade en trevlig helg med många hundar i huset. Kim hade med sig kameran som vanligt och vi trotsade vädret och försökte få till lite bilder på några av våra hundar.

Assar 4 Mån

Jag har varit rätt däckad en vecka i en jobbig förkylning som följde med hem från Rhodos. Förra Lördagen följde dock jag och hundarna med  Trollas matte Malin, till ett riktigt paradis som kallas Lagunen. Stället är bara några mil från Glommers och hundarna fick busa och hade väldigt roligt, det blir ett nytt favoritställe.  
Se mer av Malins bilder här.


Lycka blev mamma torsdagkväll den 20 sept till 1 hane och 2 tikar, alla sobel. De vägde mellan 227-267 gram och mår bara bra. Pappa till valparna är underbara Idavallenfriend's Fighter Of Zoda "Aron".


Eevve födde måndag den 3 sept en trf tik medan jag låg och solade på stranden. Molly och Susanne som var här hemma med blivande mamman fixade allt galant. Lite små chockade blev vi allt att det bara var en för hennes mage var stor men tjejen är naggande fin och det ska bli fantastiskt spännande att följa hennes utveckling. Hennes namn är Vilja. Hennes vikt vid födseln var 246 gram och nu är hon redan 18 dagar och väger 1000 gram. Lyxigt att ha hela mjölkbaren själv. Pappa till Vilja är underbara Nyans Somebody's Everything "Mezzi" som finns på Nyans kennel.


Vi har varit på en semestervecka till Rhodos, Grekland, som var planerad och bokad för 1 år sedan. Vi hade helt fantastiskt med sol, bad och sightseeing tillsammans med härliga vänner. Jag fick också träna på att släppa kontrollen och Vi är så lyckligt lottad som har så underbara vänner som både skötte hundar och valpning och hemmet medan vi var borta. Tack Nadja/ Emmy som skötte Saga och Ella och de fick vara i Luleå på massa skoj med dig! Anna och Pär som hade fullt upp med killarna Harry och Assar. Molly som bodde hemma hos oss med Lycka , Tessa och Eevve. Susanne, som kom och hjälpte till med Eevees förlossning och Agneta som jourade och tittade till gänget och storstädade innan vi kom hem. Jag är så lyckligt rik på alla fina vänner, TACK Ni ÄR BÄST


Det är så roligt att få kort av valpköparna och här är några kort på Ella och Tewins valpar, från deras nya hem! Assars syskon Ture, Trolla och Viggo som nu är 16 veckor.


Lapplandia's Candy Corn "Adele" med sina ägare Jasmin Långström och Anna-Carin Roos, Piteå har nyligen börjat tävla i agillity klass 1, small och har har gjort flera fina lopp där de har placerat sig. Lapplandia's Starfire "Alice" tävlar med sin matte Susanne Karlsson i samma klass och vi hejar på och tycker att ni är så duktiga och ser ut att ha så roligt. Alice hamnade på framsidan i vår tidning Norra Västerbotten när SBK firade 100 år och hade roligheter i Stadsparken.


Jag och Gustav var till Skellefteå och Assar fick sin 12 veckors vaccinspruta hos Gertrud sedan åkte vi och hälsade på Assars bror Viggo i Bureå. Grabbarna kände snabbt igen varandra och busade en hel del , vi fikade och pratade och och hade trevligt vi fick även titta in och sitta i Viggos stora båt som han följer matte Åsa och husse, Fredrik ut med på somrarna . På väg hem åkte vi till Bjurfors, blev bjuden på middag och hämtade Eevee som nu ska bo hos oss när hon nu ska bli mamma.


Uno och matte Helen fortsätter att jobba och ha roligt både på rallylydnadsbanan och i vardagen. Grattis till Titeln RLDF. Så roligt att få följa er och alla andra valpköpare som tränar hemma med era hundar, går kurser mm och ni som är ute på tävlingsbanorna.


Tiden har gått så snabbt och nu har valparna flyttat till sina nya hem, vi hoppas att allt kommer att gå bra och stort Lycka Till!
Vill ni se var valparna nu bor så kolla in här!

Kvar på kenneln stannar Assar. Gå gärna in på hans egna sida för att se mera av honom!

Ella & Tewins valpar: Bridge kullen

Idavallenfriend's Fighter Of Zoda "Aron"

Laipo's Sunlight Dream "Lycka" är nu parad med Idavallenfriend's Fighter Of Zoda "Aron"
Är ni nyfiken och vill veta mera så är ni välkommen att höra er.
Mer Info på Planerad kull
Till Lyckas sida


Vi har varit på en husvagnstripp till Luleå/ Piteå kombinerat att träffat goda vänner med utställning. i sjulnäs hade vi trevligt sällskap av Peter och Anna-Carin samt deras Adele. Stort Tack för att Lycka fick sova hos er.

Vi fick även förmånen att låna Lyckas avkomma Allan, 20 mån. En fantastisk kille på både in och utsidan, det gick så bra trots att vi träffats alltför sällan. Resultaten blev lite blandade men Lycka fick ett till Reserv-cert till samlingen och med fällande hundar, höga svansar och hård konkurrens så är vi så nöjda att vi också ställde en alldeles egen Lapplandia's grupp för första gången var grymt häftigt! Stort Tack till Zandra Berglund, Sundsvall som är en Grymt Duktig fotograf och fotade flera av våra hundar.

Våran första uppfödargrupp i Piteå på Sssk blev 3:a med HP och bestod av fr.v. L. Faith Hope And Love,L. Candy Corn, L. Pumkin Pie och L. Jack O´Lantern.

Nedre bilden L. Jack O'Lantern "Allan" 2 ukkl ck Piteå sssk utställning.

Hemma hos oss bodde Anki och Östen och utan er hade det varit omöjligt eftersom valparna är i sin livligaste och härligaste tid just nu. Tack än en gång och våran frys blev välfylld med Gofika, snacka om att ha blivit bortskämd av Anki:)  
 
                         Se resultat

Nedre bilden L. Jack O'Lantern "Allan" 2 ukkl ck Piteå sssk utställning.


Min systers tjejer Jenny och Fanny hälsar på i Glommers.

Valpar och sommar, det betyder mycke besök, mängder av kaffe och fika och full rulle! Tänk sådan tur vi har att vi har så många som ställer upp och hjälper till på olika sätt utan er skulle nog detta inte fungera.
Emmy har kommit hem från Luleå när hon har varit ledig och Gustav hjälper till här hemma med både valpar och markservice.
Lite blandade bilder på Bridge kullen finns nu här.


Lapplandia's Truly Wise " Eevee" är nu parad med Nyans Somebody's Everything "Mezzi".

Är du nyfiken och vill veta mera är du välkommen att höra av dig.


Mer info på Planerad kull
 Till Eevees sida


Nu när vi har valpar har vi sådan tur att vår dotter Emmy kommer extra ofta hem, så lite 5 veckors bilder tog vi ute i det fina vädret på valparna.      Se Bilder


Vi har haft besök av Kim på kennel Empericals och hennes mysiga, glada och fina 7 månaders valp, Alice.
Våran Harry visste inte till sig av glädje och på promenaderna började han att lyfta på benet, han tycker nog att han håller på att bli en stor kille nu:)

Kim trotsade alla mygg vi har här i träsket och fotade både Tessa och hennes dotter Eevee när de var och hälsade på  så nu har vi uppdaterat deras sidor !
Tack ♥.

Eevee snart 2 år
Tessa snart 4 år

Lapplandia's Bridge kull Född: 2018-05-25

Nu har Ella och Tewin valparna blivit 3,5 Vecka och fått flytta upp till oss och de andra hundarna. De har börjat äta Royal Canin Mousse och uppblött Purina ProPlan valpfoder.

Vi har nu bestämt deras kennelnamn och vad vi kallar dem här hemma samt tagit de första riktiga kortet på gänget.
Vi njuter för fullt och de är hur mysiga som helst. Vill du se mera av dem och vad de heter? Gå till valplådan


Vi vill Gratulera Lapplandia's Pikachu "Uno" till sin nya titel RLDN!
sedan han redan fått 3 godkända resultat tillsammans med sin duktiga matte Helen i rallylydnad. Vi är så glada för er skull och att ni har det så roligt ser med spänning fram emot fortsättningen.

Se Resultat


Förra helgen åkte vi till Vännäs med husvagnen då det var utställning på Lördag. Vi lyxade till och stannade en extra dag eftersom vi hade Molly hemma hos oss och då vet man att Ella och Valparna blir väl ompysslade.

Vi ställde Saga för första gången på många år och hon tyckte det var riktigt skoj. Hon fick Exc och Ck och blev BIR- Veteran, när hon nu debuterade i veteranklass 8 1/2 år gammal.

Riktigt roligt var det att Sagas dotter Disa också var där och visades så fint i ringen av sin matte Christina och Disas pappa Laipo's Moon Shine "Viggo" var också där. Tack Tobias och Kim som fotade den lilla familjen och Tack för en mysig helg med trevligt sällskap.


Linda som äger Bella från Alice kom en härlig sommardag på besök tillsammans med Susanne med Alice och Bellas syster, Stella. Så trevligt att få träffa 6 månaders valparna och se så stora de blivit och vad de har lärt sig mycket redan! Vi är så glada att få följa er alla. Vi har även haft förmånen att ha Tuva från Lyckas kull här boende hos oss  i drygt en vecka när matte och Husse var på resande fot, tyvärr är jag ju så dålig på att komma ihåg att fota, det enda kortet jag har är när vi är ute på promenad och hon gick fot brevid mig hela tiden.

Blivande rallylydnadskarriär..Läs mer här om Sagas nya titel
samt Resultat från Piteå utställningen i Maj.


i Lördags hade vi ordnat en träff för Lapplandia's valpköpare. Tack till er ALLA som hade möjlighet att komma! Vi höll till i Norra Yttervik, Skellefteå på RackArenan med ett fantastiskt högsommarvärme, jag tror vi var flera som brände oss denna fina majdag. Vi gick tipsrunda, provade på rallylydnad, agility, rambobanan, hade pälstrimning och massor av bus och spring. Tack Hanna och Emmy med flera som fotade. Alla bilder som kommer lägger jag in i bildgalleriet. Hoppas att ni vill fortsätta att göra detta till en årlig tradition.

Titta på bilderna från träffen


Nu är det snart Dax för vår Lapplandia´s Träff.
Lördag den 12 Maj.
Pga vädret har det blivit ändrade planer!
Vi håller till i Becurhuset i Bureå, Sinusgatan 2, 932 51 Bureå.
Vi har hyrt lokalen från kl 11-15. Vi träffas där utanför från kl 10-11 så att ni kan droppa in mellan den tiden.
Alla tar med medhavd lunch,något att dricka och egna mattallrikar, bestick mm.
vi kommer att prova på rallylydnad, ha lite pälsvård mm.
Vi avslutar med rambobanan i yttervik. Efteråt har vi bokat bord på Burebaren, så alla som vill kan äta tillsammans där.
hoppas vi får tur med vädret och en super trevlig dag.


 

Espresso House i skellefteå dit är även hundar välkomna.

Tessa och Harry fick följa jag och Molly och fika där och de skötte sig exemplariskt så det kommer vi att göra om. Gott kaffe och fika var det också.


Glada Nyheter på
Lapplandia's Kennel

Ella är dräktig och om  allt går bra så föds det trefärgade valpar i slutet av Maj.
Är ni nyfikna på vem den blivande Pappan är så  kolla in valpplaner


Fjällen 2018 Åkte vi till Miekak. Vi hade några underbara dagar i fjällen,med mycke fisk och sol. Med på resan följde Saga, Lycka och Harry samt Alice med sin matte och husse Susanne och Joakim. Ronny,Martin och Robert,samt Gunnar från Piteå. Ella fick stanna hos bästa Foderfamiljen ever Per och Anna med flickor hemma i Glommers eftersom hon varit och träffat en fin kille.

Tyvärr klantade jag mig och tappade min mobil rakt ner i pimpelhålet så både mobilen med alla telefonnummer och bilderjag tagit där samt bankkort,körkort mm ligger nu i Låddaures botten. Jag har nu inhandlat en ny mobil med samma telefonnummer.
Lite mer bilder från Fjällen  finns i bildgalleriet.


Resultat 2018 uppdaterad   Läs här

Starbelle Skyfall "Harry" debuterade i valpklass i Sundsvall och blev BIR - VALP.
Tack Susanne Rönnberg som fotade honom.


Nu är det dax för årets planering av utställningssäsongen. I år har vi varit duktiga och gjort listor och kartor med info om utställningar både i Sverige, Norge och Finland, det känns riktigt proffsigt, så vi hoppas att vi kan åka till något av våra grannland också. Ska boka tid för att skaffa pass och rabiesvaccinera vårt gäng hos Ina i Arvidsjaur.
Förra året tog Lycka två svenska Cert och två Cacib. tänk om hon kunde få ett Cert till så blir hon Svensk Champion, Fast först och främst ska hon vara i päls, sedan ska man ha möjlighet att åka, Domaren ska gilla henne mest av alla och det är jättestor konkurrens i vår ras samt att vi hoppas att kunna para henne när hon löper nästa gång, men drömma kan man väl få göra...


Resultat 2018 uppdaterad  Läs här

Våran kille Harry har nu socialtränat och debuterat på 2 inofficiella utställningar i Boden och Vindeln. Saga gick för första gången som veteran.Inbjudan till Lapplandia's träff

för våra valpköpare.

2018.01.22

3 st Valpar efter Laipo's Sunlight Dream-Yosemite's Alfredo är röntgade med Hd grad B Ed Ua

Bilder på Alice valpar.

Alice Lapplandia's Starfire kull flyttad till tidigare kullar.

Nya bilder på Harry Starbelle skyfall.