Klicka på knapparna eller bilderna för mer info.


Nyheter

Nu är julkakorna bakade och granen klädd! Tur vi har syskonen Sila och Nikita som hjälper till när det närmar sig jul och mycket ska hinnas med.


Vi har haft äran att få ha några extra hundar i Glommersträsk senaste månaden när deras ägare varit bortrest, först var det Tessa och vår fodertik Lexie som bodde hos oss i 3 veckor sedan kom Adele (närmast kameran) och har varit här i 2 veckor. Här är det träning som pågår med Nadja.


Lycka födde 5 tjejer natten mot Onsdag den 20 November.
Detta med förlossningar och valparnas första dagar är som ett maratonlopp för jag som uppfödare man blir helt slut efteråt, trots att allt gick bara bra.
De första fyra tjejerna kom ganska snabbt och var full rulle på från början, men den sista som legat högst upp och som ligger lite ovanpå på bilden, kom 2 timmar efteråt och var väldigt slapp, men med hjälp från mig och vår dotter så fick vi igång henne. Lycka är så duktig och stolt mamma och sköter om de på bästa sätt.


Våran underbara härliga kille Lapplandia's Crystal Bridge "Assar" har flyttat till Margareta Olsson i Bollnäs. Hon har sedan tidigare sheltien Zimba och vi hoppas nu att killarna ska trivas tillsammans. Maggan gillar att träna och tävlar i agillity och Assar kommer nog att tycka att han har hamnat i rena paradiset.

Vi önskar er stort Lycka Till och vet att ni kommer att ta hand om denna juvel på bästa sätt. Vi ser fram emot att träffas när det passar och krama om honom ofta från oss.


Jag har varit på en härlig utlandsresa till Turkiet en vecka med sol, bad och mycket god mat. Tack Patrik, Gustav, Agneta, Molly, Mia, Anki och Östen som tagit så bra hand om hundarna. När vi kom hem kom även snön och förra veckan var jag till Kim och hon fotade och tog nya kort på vår Nikita som hunnit bli 8 månader. Lycka är dräktig och vi hoppas att allt ska gå bra så vi får valpar här på Lapplandia's i mitten av november.


Jag har nu varit till Stockholm och parat Lycka. Min fina vän Kim på Empericals gjorde mig sällskap och vilken tur för att köra bil där är inget jag vill göra, jag var kartläsare och tror att Kim nästan gav mig ett Vg eller? Många filer, byggarbeten och allt för höga hastigheter där allt går så fort gör mig från landet gode stressad. Vi hade några riktigt trevliga dagar tillsammans.

Sent på lördagkväll parkerade jag bilen i Bureå hos Åsa och Fredrik som har Viggo från oss.
Lyxigaste hotellrummet fick jag hos dem. Tack fina ni, fast jag var trött och riktigt osocial...

På Söndag hade jag Anatomikurs steg 2 med Moa Persson. Väldigt intressant och lärorikt där vi hade 3 olika raser att bedöma och känna på, Storpudel, Shetland Sheepdog samt Airedaleterrier.

Denna kurs har gjort mig säker på att domare vill jag inte bli däremot gå fler kurser i anatomi ska jag anmäla mig till.  


Är ni nyfiken vilken hane Lycka är parad med ? Gå isåfall in här på planerad kull.


Vilken helg vi har haft i Sandviken, Högbo Bruk!

Jag och Patrik samt Mimmi och Molly åkte i fredags i var sin bil till Svenstavik, vi bodde på ett litet ställe som hette Åshammar, utanför Högbo Bruk.. (Tror det är dax att investera i en takbox, så man ryms flera i bilen)

Vi ställde både dagarna, på lördag Sssk och söndag Skk. Nikita blev BIM valp och Mimmis Lexie blev andra bästa tikvalp med HP på lördag. Sssk hade köpt in världens finaste och största HP rosetter så det var ju extra häftigt.

På söndag vann både Nikita och Lexie respektive klass och Lexie fick revansch över brorsan i BIR och BIM så det var roliga valpframgångar. De vuxna hade förstås större konkurrens och fick nöja sig med Exc och Vg av domarna.

Zandra Berglund fotade så många fina bilder på Lapplandiagänget och det är vi så otroligt tacksamma för utan bilder kan vi ju inte dela med oss av resan och hundarnas tillväxt. till er som kollar in på vår hemsida.

Delar med mig av en bild som hon fångade som stämmer verkligen överens med hur jag fungerar på dessa utställningar! Helt fokuserad !! Tror knappt att jag pratar med någon utan är helt inne i mig själv :)
För att jag ska bli lite coolare och mer avslappnad måste jag nog börja åka och ställa varje helg som endel inbitna gör. Jag kan bara inte förstå hur ni orkar??? Har vi varit på 6-7 utställningar per år tycker jag det känns som många...
Nu ska vi njuta av hösten och dess härliga promenader, i skogen.


Denna helg har jag varit i Vännäs/Umeå/Holmsund där det varit rallylydnadstävlingar. Alltihopa har varit bra anordnat och NU kan både våran Lapplandia's Eclipse Umbra "Ella" och hennes halvsyster Lapplandias's Ninetales "Disa" titulera sig RLD N. '

Molly tävlade med Tessa och Saga i fortsättningsklass och fick var sitt godkänt resultat också :) Jag och Ella slog till med 97 poäng på en av starterna och fick en 2:a placering.

Nu ska vi ladda för vinterns inomhusträning och köpa in egna skylthållare.

Tack Marie och Julia samt Kim och Tobias för gästfriheten och trevligt söllskap.

Grattis Christina Landström och Disa till er RLD N- titel
Jag och Ella har nått vårt första rallylydnadsmål RLD N.

Nu känns det som hösten har kommit till Norrland. det har varit regn och rusk senaste veckan, Patrik har börjat om att arbeta och det blir mörkt på kvällarna. Sila har flyttat hem till Emmy/ Nadja igen efter en sommar hos oss då hon fått vara på kollo med brorsan och gänget medan matte arbetat på SSAB. Igår åkte vi till ett regnigt Överkalix för dagen och där blev Lapplandia's Odessa Nikita BIR- valp.


Min vän, hjälte och kämpe, Underbara Anki bjöd mig på lunch och sedan fick jag välja en fin present, ett silverhalsband som jag kommer att bära runt min hals. Mimmi och Molly skötte alla hundar och efteråt åkte vi till Rambobanan i N. Yttervik och hundarna fick prova på massa spännande utmaningar samt busa och köra lite agillity.

Lexie 6 månader vågade sig längst upp i gallertrappan med hjälp av matte Mimmi och mormor Saga, 9 år sprang också upp alldeles själv.

Eevve, Ella, Nikita och Sila provade på gungan.


Malå Brukshundsklubb anordnade rallylydnad för nybörjare, en fredag under sommaren.
Lapplandia's Rainbow Bridge "Trolla"
 med sin matte Malin Johansson fick 2 godkända rundor och har nu erövrat titeln RLD N. Grattis till er och Lycka till i fortsättningsklass, Ni är så dukiga! och jag fortsätter att kämpa på med Trollas mamma Ella..... snart så:)


Vi har spenderat helgen i Sjulnäs, Piteå från Torsdag- Söndag tillsammans med goda vänner och många hundar. På Torsdagkväll var jag på bilbingo för första gången på många år, tyvärr blev det ingen vinst men spännande och trevligt var det. På Fredag hade vi bjudit in till lite utställningsträning i Sjulnäs för de som hade möjlighet och var intresserade.

Lördag var det Shetland Sheepdogsklubbens egna utställning i Böle IP. Många Lapplandiahundar var där och det var en solig och fin dag. Våran kille Lapplandia’s Odessa Nikita blev BIM valp och totalt var 14 hundar från vår uppfödning anmälda. Det var en sådan dag jag hade velat förvandla mig till en bläckfisk och hunnit prata och hjälpa alla mera ♦♦♦

Ni var så duktiga och jag hoppas ni inte är helt avskräckt och provar på någon fler gång.
Tack Zandra Berglund som föreviga denna dag med att ta så många fina kort på alla Lapplandiare.

Vår uppfödargrupp blev 2 med HP.
Den bestod av tre kombinationer L. Eclipse Solis "Shilou", L. Sylveon "Vilja", L. Crystal Bridge "Assar" samt L. Golden Bridge"Viggo"

BIM- valp Lapplandia’s Odessa Nikita 5 1/2 månad.


Lapplandia's  Lucky kull har hunnit bli 10 månader och för några veckor sedan kom systrarna Tova och Tyra och hälsade på med sina ägare på en pälsvårdsdag, systrarnas bror Ulf har varit hit tidigare och fått hjälp eftersom han inte hade möjlighet att komma denna dag.
Både Tova och Tyra hann leka och busa och blev så fina och jag hoppas deras ägare fick med sig värdefulla pälsvårdstips för framtiden ❤️


Lapplandia's Golden Bridge "Viggo" 1 år

Jag och Vilja fångas på bild av Zandra Berglund när vi firar med att pussas

Lapplandia's Sylveon "Vila" 9 månader

Vår uppfödargrupp med 4 kombinationer:
Viggo, Vilja, Adele och Disa


Gustav och Nikita 4 1/2 mån.

Lycka tyckte om Trollas gris och var på lekhumör. ⇒

Gänget och jag och Gustav har varit och hälsat på Malin och Trolla i deras stuga. En riktigt varm och solig dag fick vi och hundarna busade och hade så roligt. Tack Malin att du tycker om och är så duktig på att fota och dela med dig av bilderna. Hon hade kameran redo och passade på att ta flera härliga bilder på gänget. Här kan ni se fler bilder.


Nu är sommaren här och Vi firade Sveriges nationaldag genom att åka till Burträsk där det var en inofficiell utställning i stekande sol. Hela Odessakullen var där och visade upp sig i ringen av sina duktiga ägare och sedan så passade vi på att ta en gruppbild av dessa härliga 4 månaders valpar. Jenny och Uffe från Lycka och Aron kullen kom till oss på onsdagen så vi fick lite extra tid med lek och pälsvård innan utställningen.