Klicka på knapparna eller bilderna för mer info.


Nyheter

 

Nikita och Lyckas kull har blvit 6 1/2 vecka och vi har passat och fota Lapplandia's Bring Me The... kull med  Ivar, Knut, Lilly och Alma.

Vill ni titta på mer bilder så klicka in här


Nu finns Lapplandia's Kennel på facebook! Vill ni följa våran vardag, valpplaner och vad som händer här så gå in och gilla sidan.


Grattis Nadja, som ni har tränat sista veckorna och nu kan Sila titulera sig efter 4 godkända resultat som RLD N Lapplandia's Odessa Sila.
Molly Södermark våran Rallylydnadsstjärna som hjälpt vi nybörjare med tips samt har tränat och tävlat med flera av Lapplandia's hundar har senaste månaden. har nu även tränat med Nikita och han kan nu också titulera sig som  RLD N Lappandia's Odessa Nikita efter en trevlig söndag på Skellefteå Bhk i helgen.


Lilla VM i agillity har gått av stapeln i Luleå under helgen och i Lördags var Mimmi Södermark där med sin Lexie. De tog hem en andraplats i blåbärscupen och vann flera fina priser och taggar nu vidare inför officiela agillitiytävlingar. Super Grattis till er ni är så duktiga.


Lapplandia's Odessa Nikita "Nikita" våran unga hane på 19 månader och pappa till sin första kull hos oss med vår tik Lycka har fått komma till Linda Andorsen på Kråkeslottets kennel i Luleå. Hon har startat ett eget företag https://www.hundslottet.se/ . Planeringen var att jag och flera valpköpare som var intresserad skulle åka dit på en groomingkurs i våras men eftersom Covid -19 bröt ut blev det inställt. Nu har hon hjälpt mig med min kille både med grooming och fotografering. Hon säljer jättebra pälsprodukter, Schampoo, balsam, spray mm. Saxar, Mason Pearson borstar, utställningsartiklar, leksaker, Ja helt enkelt nästan ALLT du kan behöva och roligt att handla lokalt och få alla tips på plats av Linda som är proffs på just våran ras, Sheltie. Jag rekommenderar verkligen alla valpköpare, ni som äger en sheltie att kontakta henne och åka dit. Hon ordnar kurser och är öppen för det mesta. Jag är då helt säker att jag kommer besöka henne många gånger både för kurser, fotografering och annat. Hoppas att ni också gör det.

Mer info om Nikita hittar ni här på hans egna sida.


Grattis till Christina Landström,Vännäs med sin superfina och duktiga tjej Lapplandia's Ninetales "Disa".
De debuterade i hegen i Rallylydnadsklass fortsättning med 2 starter i Vännäs på lördag och 2 starter i Holmsund på söndag och snabbt var det fixat med 3 raka godkända starter och pallplats så nu har de även titeln  RLD F och kan gå vidare till avancerad klass. Jag är så imponerad av er och glada att just du och Thomas blev ägare till denna fina tjej som påminner så mycket om sin mamma vår stamtik Saga. Disa och Christina har även flera godkända doftprov och hon lever ett avundsvärtliv hos fina ni. Tack för att ni tar så fint hand om min lilla ögonsten Disa.


Grattis till titeln RLD N Lapplandia's Odessa Volya

Nu bara haglar det rallylydnadstitlar på Lapplandia hundar. Mimmi Södermark som äger Lexie kan nu efter 4 godkända kvalificerande resultat slänga kopplet och gå vidare i fortsättningsklass i rallylydnaden och se fram emot agillitytävlingar. Grattis ni är så duktiga.


Grattis till titeln RLD N Lapplandia's Sylveon "Vilja"

 Tillsammans med sin duktiga ägare Sofia Eklund, Piteå tog teamet 3 raka godkända kvalificerande resultat i nybörjarklass i rallylydnad.
I debuten slog hon till med 100 p och fullpott, 2 tävlingen 98 p och andra rundan var orken lite slut och de fick 83 p. Dommarens kommentar:
Tack för uppvisningen.
Nu ser vi fram emot att denna underara tjej ska börja löpa så får vi hålla tummarna och hoppas på Vilja bebisar här på Lapplandia's.

Wow,Vilka valpköpare jag har! 

Vi blev 6 stycken som bokade tid för Bph- beskrivning och alla klarade det.
Jag har länge tänkt gå Bph med Ella, men tyvärr har det varit svårt att få tag på tider här i Piteå, då de ryker direkt de kommer ut, Men plötsligt kom det ett gäng tider och jag tänkte att nu kör vi, kanske skulle jag ha tänkt 5 gånger till innan jag bokade mina 2 hundar Ella och Nikita.. Ella blev mamma för 4 månader sedan och har ingen päls och självkänslan av att gå naken är väl inte på topp, samt att hon började löpa 1 veka efteråt. Nikita 18 månader, tror just nu att han äger hela världen och samtidigt är i värsta spökåldern där allt kan plötsligt vara läskigt, och det var en sådan dag när vi gick Bph för killen vår .. Det var väl inte så smart, tänker jag nu i efterhand men vi klarade då det och det viktigaste är att JAG vet vad jag har... men jag tror vi gör ett nytt Bph test på Nikita när han har mognat på sig. Se alla resultat på avelsdata och alla hundar som gjorde Bph med skott, hittar ni här.

På vår rasklubbs hemsida: sssk.org blev Sila och Lexie med på månadens bild.

Har ni försökt kontakta mej via mejl, telefon eller på andra sätt utan att fått något svar de senaste månaderna så har det flera orsaker, både att jag har fått hundratalsförfrågningar som många andra kennlar, detta har tyvärr medfört att jag slutat svara i telefonen, när okända nummer har ringt samt bara läst mejlkorgen utan att besvara alla.
Jag önskar att ni som är intresserad av valp från oss, mejlar ett personligt brev där ni berättar om er själva och ert liv samt vad ni söker och varför du kontaktar just vår kennel. Jag läser alla mejl och ska försöka att även besvara era brev. Tiden räcker helt enkelt inte till och jag måste bli bättre på att prioritera mig själv, min familj samt mina hundar.


Grattis till superfina resultat för Sofia &Vilja samt Mimmi & Lexie med godkända resultat i rallylydnad.

Eevee, Viggo och Zorro kan nu titualisera sig som RLD N efter kanoninsatser på Skellefteå Bhk.

Ni är så duktiga och jag är så stolt över er alla.
Se resultat här

Det är mycket man tänker göra men som av olika anledningar inte blir av, men nu är rallylydnadsskyltarna från Tassashop beställda och invigda så nu kan jag inte skylla på det iallafall...
Det är tur jag har "mina duktiga flickor" Nadja & Molly som hjälper till ♥


Lördagen den 1 augusti födde våran Lycka 4 starka valpar! Två hanar och två tikar, mamman och valparna mår bra. Lycka är en fantastisk mamma som tar så väl hand om sina små.
Valparnas vikter var mellan 245g-315 gram som den första tiken vägde och jag är full av beundran att Lycka fixade det så bra♥
Pappan till kullen är då vår egna Nikita och vi är så glada att få välkomna våran första ''hemmagjorda'' kull!


Detta är vårt nya transportmedel! Trixe Cykelvagn Large. väldigt pratiskt när man ofta har valpar och unghundar och lite för många för att de ska bli enkla koppelpromenader... så nu kan alla följa med och även de äldre springa brevid


Vi drog ihop en liten träff på rackarungarnas i Yttervik eftersom Berit Lind på Mangaia och Kim på Emericals och jag hyrde en stuga i Bureå en helg i mitten på Juli. Det var roligt att så många kunde komma trots att det blev en fredag pga att vi även bokat tid för ögonlysning för 3 härliga tikar, Vilja, Sila och Lexie (result ögon:ua) som framöver förhoppningsvis snart bli mammor under hösten & vintern.

vi kan inte bädda in flash vidoe i webbplatsbyggaren


Vi fick ihop en liten träff en regnig dag i början av juli, vi höll till på brukshundklubben och gick en promenad, fikade och fick prova på rallylydnad med Sofia Eklund.


Kärt barn har många namn :) Så är det nu när valparna ska flytta och nya namn kommer till!
Alla 4 var Ua på Veterinärundersökning och ögonspeglingen och är nu  vaccinerade och chippade mm. Plötsligt har gänget hunnit bli 8 veckor och flygfärdiga. Förra veckan flyttade 3 av killarna till sina nya hem, önskar er stort Lycka till med era fina killar. kvar i kenneln stannar Gunnar som jag har döpt om till Rune.
Här är Runes egna sida.

Lapplandia's Born To Be Fast "Rolf" heter numera Kait och har flyttat till Inger Nordvall, Norrfjärden.

Lapplandia's Born To Be Wise "Hugo" Har flyttat till Familjen Katarina och Magnus Risberg, Hortlax.

Lapplandia's Born To Be Happy "Rune" heter numera Malte och flyttat till Fredrik och Åsa Forsgren, Bureå och Maltes storebror heter Lapplandia's Golden Bridge "Viggo".

Kvar i kenneln stannar Lapplandia's Born To Be Free "Gunnar" men han heter numera Rune ♥


Vår fodertik Lapplandia's Snowflake har varit på besök, Maj-Lis är 7 månader så vi passade på att fota henne. Vi tog även en syskonbild på systrarna Maj-Lis och Inez som håller på att bli stora tjejer.
Tack Molly för hjälpen ♥


Nu har vår egna hane Lapplandia's Odessa Nikita parat sin första tik, våran egna Laipo's Sunlight Dream "Lycka". Det blev fina parningar med bra hängningar så nu hoppas vi för första gången på hemmagjorda valpar i slutet av Juli. Se mer info här under planerade kullar. Vi har väldigt många intresserade så vi tar inte emot fler intresseförfrågningar.


Tack till ägarna till dessa fina hundar och grattis till er och era hundar, som röntgats med fina resultat!
Lapplandia's Lucky Coin "Tova" Hd: B Ed: Ua samt Lapplandia's Odessa Kostya "Zorro" Hd: A Ed: Ua.


Jag har haft besök av Kim på Empericals som hade med sig sina 10 veckors valpar Roy och Ally. Vi har hunnit med både det ena och det andra. Vi fotade Ella och Bernies valpkull 6 1/2 vecka samt lite nya bilder på Nikita och Inez. Tack för all hjälp med allt!

Empericals Midnight Sky "Roy" 10 veckor

Empericals Sky's The Limit "Ally" 10 veckor


Nu är killarna 6 veckor gamla. Se mer info om kullen här.


Killarna har hunnit bli 4 veckor och nu börjar den roligaste tiden med valparna. Vi har bestämt att det blir en Lapplandia's Born To Be kull.


Saga, vår älskade första hund har efter 10 1/2 år fått somna in efter att ha haft problem med sin lever och sina njurar. Tack för alla år vi fick med dig du kommer för alltid finnas i våra hjärtan. <3


Nu har pojkarna fått sina namn som vi ska kalla dem! Rolf, Rune, Hugo och Gunnar kommer vi att kalla dem. Stamtavlenamn har vi inte bestämt ännu men snart så blir nog det också klart. Tänkte lägga ut en video när de äter men behöver lite experthjälp så det kommer så småningom.


Måndag den 20 April födde Ella 5 stycken pojkar! Tyvärr så var en lite och svag, trots puppyboost och mjölkersättning så somnade han in efter 2 dygn. Tack Agneta som ställde upp och hjälpte mig att försöka rädda honom. De andra 4 killarna mår bara bra och snart är de 2 veckor och håller nu på att öppna ögonen. Ella mår bra och är en fantastisk mamma som vanligt och sköter om de små.


Miekak - Våren 2020

Ja, vi åkte till fjällen ändå trots att hela världen är i gungning i dessa Corona tider...
9 tvåbenta och 8 fyrbenta, 5 sheltisar, 2 vorsthrar och 1 tollare

En härlig vecka med fiske, sällskapsspel, mat och dryck utan telefoner och annan kommunikation än vårt gäng, massor av tankning av ny energi som balsam för kropp och själ, däremot behövs några dagar för en värkande kropp eftersom det blev skoterpulkåkning för min del i år.

Molly var hundvakt och har bott hos oss eftersom Ella är höggravid så tog vi bara med oss våra två unghundar Sila och Nikita. Det var nog tur för att kapellet på Nila pulkan gick sönder redan på släpen på väg till fjällen och större blev det under veckan som gick så satt jag på skotern så hoppade Sila och Nikita ut!

Veckans hjälte blev Martin Ström som agerade blixtsnabbt trots att det för mig kändes som många och långa minuter där tusen tankar rusade i mig. Vi satt på Pieskehaure och fiskade när Sila och Nikita gick mot några stenar, plötsligt faller bara Nikita ner och försvinner, jag sprang och skrek och Martin var först upp och iväg dit på skotern, kastar sig ner och får upp Nikita som ramlat ner i ett hål som bildats, som tur var det inget vatten så allt gick bra men vilken mardröm och hög puls fick både Nikita och vi andra. Vill ni se mer bilder så tryck här

Gänget som stannade hemma.

Tokatorps Trix och Lapplandia's Odessa Nikita.

Hålet där Nikita ramlade ned.


Som ni vet så har vi på Lapplandia's börjat Hd och Ed röntga alla våra hundar samt använder bara hanar med känd hd status till våra tikar. Vi är så tacksamma att ni som köper hundar från oss också röntgar och är mån om er hund och vår ras hälsa. Att vi önskar att det skulle vara krav på känd status på hd och ed röntgen inom rasen är ingen hemlighet. Vi och två av våra valpköpare har nyligen varit och Hd och Ed röntgat 4 hundar med fina resultat.
Våran halvfodertik Lapplandia's Sylveon "Vilja" som bor hos Sofia Eklund fick Hd B Ed Ua. Tre syskon från Odessa kullen Nikita och Sila som bor hos oss samt systern Lexie som bor på halvfoder hos Mimmi Södermark fick alla Hd A och Ed Ua.


Ella och jag åkte i fredags flyg ner till Landvetter, Göteborg. Vi tillbringade helgen hos Lotta Jidegren och Mats på Shelteam kennel. Tack för er enorma gästfrihet och en toppentrevlig helg.

Stort TACK för att vi fick använda er inlånade, väldigt trevliga och mycket snygga kille Bernie till vår Ella. Nu håller vi tummarna för valpar till våren. Se mer info om kullen här

Tack även till Kim och Tobias för övernattning, taxiskjuts mm och för att ni tog så bra hand om Inez.

CH CZ, JCH CZ Benedetto Z Nové Ameriky


Vi har valpplaner både på kennel Lapplandia's.
Är ni nyfikna att lösa mer, så kolla in här


Vi har haft besök av Lapplandia's Candy Corn "Adele" och hennes matte och husse, Anna-Carin och Peter under helgen. Vi passade på att åka ut med skotern till toppstugan, trots mulet väder. Det blev Adelés och Inez 11 veckors premiärtur och det fixade hon galant. Efteråt sov Inez i 3 timmar helt utslagen, precis som valpar behöver för återhämtning.


Vi har nu haft uppföljning efter anatomikursen del 1 och 2 med en handlingskurs i Bureå för 14 dagar sedan med allrounddomare Moa Persson.
Jag, Patrik och Nadja och några valpköpare var bla där, det var väldigt intressant och givande


Grattis till Eevee och Zorro som tillsammans med sina ägare Östen Södermark resp Helen Andersson har klarat godkänt Doftprov i Eukalyptus. Vi tyvker ni är så duktiga och håller tummarna för er och hoppas ni fortsätter med Nosework tävlandet!

Lapplandia's Odessa Kostya "Zorro" 1 år

Lapplandia's Truly Wise "Eevee" 3 år


Här är det glada gänget som har blivit ägare till varsin Lapplandiare! Hemma hos oss sparar vi Lapplandia's Snowpowder "Inez" på tillväxt. Vi önskar er alla Lycka Till och hoppas att ni ska trivas tillsammans och vi får följa er genom alla med och motgångar. Inez och Maj-Lis har nu fått egna sidor ni kan gå in och kika på eftersom de båda stannar kvar i kenneln.

Lapplandia's Snowangel "Freja" har flyttat till Josefin Leijon och Arvid Holmqvist, Piteå. Hon kallas numera Stella.

Lapplandia's Snowflake "Mary" har flyttat till helfodervärdarna Mia Wassler och Daniel Johansson, Skellefteå. Hon kallas numera Maj-Lis.

Lapplandia's Snowfall "Svea" har flyttat till Åsa och Peter, Jennifer och Elvira Karlsson, Lycksele. Hon kallas numera Luna.

Lapplandia's Snowstorm "Rut" har flyttat till Bente och Caroline Likjerr på kennel Sjarmsnute,Norge. Hon kallas numera Kora.


Vi har haft förmånen att få låna Lilla Lo när hennes familj varit på semester i Thailand. Hon har verkligen haft roligt både tillsammans med de 5 busiga flickorna i valpgänget samt hennes syskon Nikita och Sila.


Tack alla ni fantastiska valpköpare som tar så fint hand om era hundar från oss!!

Vi har fått så många fina julkort, hälsningar, sms mm från er och vi är så glada för era små och stora uppdateringar både när det gäller roligare saker som har hänt samt mindre roliga.

Detta är Lapplandia's Golden Bridge "Viggo" som bor i Bureå hos Åsa och Fredrik Forsgren. Viggo är drygt 18 månader och är en väldigt trevlig, glad, snygg och duktig kille som gillar att vara med på allt som händer.
Han är utställd med flera Exc samt ck, Klarat Nosework prov, HD A, Ed ua, Patella ua, ögon ua.
Vill ni se mer bilder från våra valpköpare så titta gärna in här


Nu äntligen har jag avsatt tid för uppdatering av hemsidan. Tiden bara rusar iväg och det har varit full rulle här på Storgatan med mycket besök av både familj, vänner och valpintresserade under hela julhelgerna. Lyckas kull är snart 7 veckor och de är en så underbar tid nu när de blivit små personligheter. De äter, busar, sover, pinkar och skiter. Är supermysiga och har många lekkompisar. Sila och Nikita är suveräna storasyskon och de älskar att försiktigt busa och mysa med valparna. Kim och Tobias har varit här i 4 dagar och vi passade på att ta nya bilder på Nikita och Sila. Kim och vår dotter Nadja hjälptes även åt att ta nya bilder på Snowkullen.

Inez 6,5v

Rut 6,5 v

Svea 6,5 v

Sila 11 mån

Nikita 11 mån

Mary 6,5 v

Freja 6,5 v