Klicka på knapparna eller bilderna för mer info.


Nyheter 2019

Lapplandiaträffen på Rackarena i
Norra Yttervik den 30 Maj- 2019.

I år körde vi repris och träffades åter igen på rackarenan där vi hyrde inhängnaden. Jag tycker att det är ett super ställe och vilken härlig dag vi fick tillsammans, trots att vädret bjöd på både sol och lite regnskurar.
Vi hade en tipsrunda där Helen och Jorun detta år fick stå som vinnare, provade på agillity, rallylydnad, och gick rambobanan. Hundarna busade och hade hur roligt som helst och alla vi hann prata och lära känna varandra bättre. Det är så roligt att ni vill komma och Lapplandiafamiljen får träffas.
Här kan ni se bilder från träffen.


Nu börjar utställningssäsongen och i helgen åkte vi på premiärtur med husvagnen till Sjulnäs, Piteå.
Sofia hade anmält Lapplandia's Sylveon "Vilja" snart 9 månader i valpklass, men tyvärr har Sofia skadat sitt knä så jag fick äran att ställa henne. Vilja var så duktig och med en härlig attityd och utstrålning blev hon BIR - valp samt BIS - 4 valp.

Lapplandia's Golden Bridge "Viggo" just fylld 1 år och ägd av Åsa och Fredrik Forsgren, Bureå gjorde även premiär i ringen. Patrik fick förmånen att visa honom och han placerade sig 2 jkkl med Exc och Ck.
Flera Lapplandia's hundar var där och det är så trevligt att träffas och att ni vill prova på utställning.


Vi har varit till Skellefteå och startat i rallylydnad i söndags. Lycka fick godkänt på båda sina starter och har nu fått Titeln RLDN Laipo's Sunlight Dream. Saga hade bara en start i fortsättningsklass men slog till med 94 poäng och en andra plats. Både Saga och Lycka älskar detta tillsammans med Molly som handler. Jag kämpar på med Ella, det är ganska taskigt av mig att ha anmält henne eftersom hon är som en liten råtta utan päls sedan hennes valpar föddes, men vi har iallafall roligt och så smånimgom fixar även vi godkänt:)


OBS! Nytt datum
Inbjudan till Lapplandia's träff

för våra valpköpare.
Torsdag den 30 maj

Hoppas att ni har möjlighet att komma. Har ni några speciella önskemål om dagen eller undrar något så hör av er <3

Grattis Åsa Forsgren,Bureå och Lapplandia's Golden Bridge "Viggo" 11 månader. De har klarat Godkänt doftprov för eukalyptus.


 

Se nytt datum ovan.
Inbjudan till Lapplandia's träff

för våra valpköpare.
Lördag den 1 Juni

Hoppas att ni har möjlighet att komma. Har ni några speciella önskemål om dagen eller undrar något så hör av er <3


 

Susanne Karlsson, Jörn och Lapplandia's Starfire "Alice" fixade fina agillitylopp.
Se mer under resultat.


 

Grattis Christina Landström, Vännäs som med sin hund Lapplandia's Ninetales "Disa" håller på med Nosework och på samma dag fixade de Godkänt Doftprov för både Eukalyptus och Lagerblad!


Nu har vi fått våra egna sidor under våra hundar där ni kan läsa mer om oss och se kort där vi växer och vad vi gör och hittar på.

Nikita
Sila
Lexie

Vi kom hem på skärtorsdag från fjällen, badade hundar på långfredag och lördagmorgon åkte vi till Sundsvall. Vi bodde på Claryton hotell och hann även med ett restaurangbesök med god mat och trevligt sällskap, Molly och Mimmi följde oss samt Anna-Carin och Peter.
På söndag var det dax för utställning.
Vi ställde Assar för första gången officiellt och Lycka och hennes dotter Adele blev fångade på kort av Susanne Rönnberg när de var inne i ringen. Gå till resultat om ni är intresserade av att se hur det gick.


Vi gratulerar Paula Israelsson som håller på med Nose Work med sin hund Lapplandia's Iittala Vitriini "Mira" 1,5 år. De har nu Godkänt doftprov för Eukalyptus. Det är så roligt att få följa er valpköpare och se att ni håller på att aktivera er hund på olika sätt och nu går vi en härlig sommartid till mötes. Njut av sommaren och kom ihåg att ha roligt oavsett om ni är på härliga hundpromenader, tränar eller tävlar med er kompis!


Hundarnas paradis och vår fantastiska Fjäll!
Vi har tillbringat 7 härliga dagar i vår fantastiska fjällvärld. I år hyrde vi stuga i Miekak tillsammans med Jocke och Sussie samt Patriks kusin Ronny, hans son Robert och Gunnar och Conny. För första gången på 4 år så passade det att vår dotter Emmy också kunde följa med. Vi hade en super vecka, långa soliga utedagar, trevliga Med Andra Ord spelkvällar, fisket var inte det bästa men några rödingar fick vi med hem till frysen. Tyvärr gick Gustavs skoter sönder så grabbarna får laga den nu under sommaren. Lycka, Ella och Assar samt Nadjas valp Sila 10 veckor fick följa med oss. Tack vår kennelflicka Molly som hjälpte till samt Pär och Anna, Ebba och Jana som skötte lilla Nikita. Fler bilder finns här!


Ibland behöver vi bli påminda om hur naturen i Norrland och våra fjälltrakter är helt obeskrivligt vackert. Själv är jag så dålig på att komma ihåg att fota men Vi fick detta kort av Lapplandia's Diamond Bridge "Ture" 11 månader, som har varit med sin familj till Jäkkvikk på fjällensemester. Foto & Ägare: Anneli Bergström, Hemmingsmark, Piteå.
Gå gärna till bildgalleriet för att se fler kort från våra valpköpare. Vi blir så glad när ni skickar lite hälsningar till oss.


I helgen var det dax för de vilda busfröna att flytta till deras nya hem. Vi önskar er Lycka till och ser fram emot att träffas när det passar.
2 av valparna Nikita och Sila stannar kvar i kenneln och Mimmi som har Lexie har vi sålt på halvfoder. Nu ska mamma Ella få gå en rallylydnadskurs och bara ha roligt efter ha fött upp och fostrat dessa härliga individer.

Lapplandia's Odessa Valeria kallas numera Lo och bor i Öjebyn hos Annelie och Mattias med deras fina dotter Signe.

Lapplandia's Odessa Volya kallas numera Lexie och bor i Bjurfors, Skellefteå hos Mimmi, De har sedan tidigare Tessa och Eevee i deras familj från oss.

Lapplandia's Odessa Kostya kallas numera Zorro och bor i Skellefteå hos Leif och Helen. De har sedan tidigare Uno en morbror till Zorro från oss.

Lapplandia's Odessa Nikita stannar kvar hos oss i kenneln. Vår son Gustav har döpt honom efter sin lillebror som bor i Odessa, Ukraina så att han kommer att ta extra mycket hand om honom <3

Lapplandia's Odessa Sila har flyttat till vår dotter Nadja som bor i Luleå.


Nu är valparna snart redo att flytta till sina nya familjer. Igår var det dax för vetrinärbesök med ögonspegling mm hos Gertrud i Skellefteå. Alla var Ua på ögonen, testiklarna på killarna var på plats och de fick alla en ok - stämpel. Det blev ett litet äventyr där det är tur man har goda vänner som ställer upp, när kopplingen på min bil lade av så det blev Rosa bärgaren som fick köra den till verkstan för vidare koll.


Tack Anna Blomgren, Piteå som fotade våra 7 veckors valpar när ni kom och hälsade på <3
Fler bilder finns här

Killarna 7 veckor
Tjejerna 7 veckor

Förra helgen åkte jag och Patrik på semester till fjällen. Vi hade några lugna och sköna dagar i Miekak. Lite fisk blev det med hem fast en riktig baddar röding lämnades kvar med min krok, hoppas att den väntar på mig tills jag kommer tillbaka. Hemma skötte Molly, Mimmi och Gustav våran Sheltieliga. Tack <3


Här kommer lite kort på våra valpar veckor när de var ca 5 veckor. Mer bilder finns på kullens egna sida


Lapplandia's Diamond Bridge "Ture" 9 mån.

Söndag den 3 Mars bjöd vi in Bridge kullen, som blivit 9 månader på pälsvårdsdag. Vi startade med en lång härlig promenad på skoterspåret där hundarna kunde springa lös och busa på skaren. Efter fika så badade, fönade och trimmade vi hundarna och avslutade dagen med taccos. En riktig toppendag för både två och fyrbenta.


Nu har Odessa kullen hunnit bli 3 veckor gamla och Malin har varit på besök och fotat gänget en första gång. Deras stamtavlenamn är också klara och de har nu fått sina egna reg.nr.
Nu kommer det bli fulllt upp hos oss här framöver med bus och äventyr samt besökare <3
Fler bilder hittar du  här


Sofia med Lapplandia's Sylveon "Vilja" 5 1/2 mån.

Vår halvfodertik Lapplandia's Sylveon "Vilja" gjorde debut på en innofficiell utställning i Vindeln den 23/2 med sin matte Sofia Eklund, Piteå. Vilja tyckte det var riktigt roligt och visade sig glatt i ringen, hon blev både BIR samt BIG 1 valp i 4-9 månader bland många fina hundar. Grattis till team Eklund och Tack för 2 trevliga dagar tillsammans.
Vår kille Lapplandia's Crystal Bridge "Assar" blev BIM valp.
Stort Tack till Kim Jonsson på Empericals kennel som fotade våra älskade fyrfotingar.

Lapplandia's Lucky Clover "Uffe" 5 mån, kom och tittade på i Vindeln. Han fick både miljöträning och lite pälsvård sedan somnade han så gott på trimbordet, med fullt av hundar runt om sig.


Nu har Ella & Xeos valpar kommit till världen!

På torsdagskvällen den 31 jan, dygn 60, stökade vi på som vanligt i köket och förberedde oss för valpning. Ella hade haft förvärkar så vi väntade oss valpar under natten. Plötsligt går vattnet när hon ligger i sin biabädd, jag skyndar mig att fixa till det sista och just när jag ska ta i Ella och bära henne ner till valplådan kommer första valpen, en Blm tik, kl 19.05. Patrik hade just kommit hem från jobbet och hade satt sig ner för att se hockey när jag ropade på honom. Jag tog valpen och Patrik bar Ella då vi går ner till valprummet där resten av gänget föddes.
Läs mer på aktuell kull


Vi har nu gjort en egen sida för våra valpköpare. Där finns det Facebook-gruppen, instagram, länkar och vårt skötselrådshäfte på en pdf-fil som ni gärna kan skriva ut om ni vill.

Ni hittar knappen i fliken valplådan. För att ta er in på sidan behöver ni ett lösenord av oss. Vi har lagt in lösenordet i Lapplandia's facebook grupp, men det går också att bara höra av er så skickar vi det till er. Som nya valpköpare hos oss får ni givetvis inbjudan till denna sida vid valpköp.


Nu börjar det närma sig för Ellas födsel av sina och Xeos valpar. Vi håller tummarna att allt ska gå bra. Valplådan och allt inför valpningen är klart, ute har Kung Bore slagit till med kylan!
Det har i flera veckor legat på ca - 20 grader så vi håller på med inomhussysslor samt ligger under en stor värmefilt, min bästa julklapp, och myser inne i värmen♦♦♦♦♦


Brorsorna Viggo och Assar har varit på deras första inofficiella utställning i Bureå. Viggo vann, de fick båda Hp och tyckte det var riktigt roligt. Assar var rätt stolt med svansen rakt upp, så det får vi träna på men båda fick fina kritiker.
Tack Kim som fotade killarna och för en riktigt rolig vecka, då vi hunnit umgås.


iden går fort och vi tackar för att vi får följa med våra valpköpare på resan med era valpar i era nya hem. Detta är bilder på Lycka och Arons valpar som nu hunnit bli 4 månader.